Ładowanie Wydarzenia

« Wszystkie szkolenia

Przygotowanie próbek, w tym sporządzanie próbek analitycznych wg pierwszego arkusza normy PN-EN ISO 6887-1, z uwzględnieniem dyspozycji ISO 6887-1:2017/Amd 1:2024.(MA-9)

Przygotowanie próbek zbiorczych, pulowanie próbek, sporządzanie dużych naważek z wybranymi elementami kolejnych arkuszy normy PN-EN ISO 6887 (2-5)

Termin szkolenia:

22 listopada 2024, godz. 09:30-13:30

on-line
Zapisy

Zaproszenie VAT Oświadczenie

Szkolenie realizowane jest w formie wykładów, podczas którego uczestnicy zapoznają się z przygotowaniem próbek do badań mikrobiologicznych, przygotowania próbek analitycznych, zgodnie z wymaganiami PN-EN ISO 6887-1, z uwzględnieniem dyspozycji ISO 6887-1:2017/Amd 1:2024 oraz innych najważniejszych elementów wieloarkuszowej normy PN-EN ISO 6887: od 2 do 5, dzięki czemu podwyższą swoje kompetencje i unikną często popełnianych błędów.

Uczestnicy poznają różnicę pomiędzy przygotowaniem dużych naważek / próbek analitycznych a pulowaniem próbek.

ZAKRES SZKOLENIA:

  1. Szczegółowe zasady przygotowania próbek żywności, pasz i próbek środowiskowych do badań mikrobiologicznych, przygotowanie próbek analitycznych i zawiesiny wyjściowej według normy PN -EN ISO 6887-1 + ISO 6887-1:2017/Amd 1:2024
  2. Zasady przygotowania zawiesin wyjściowych i rozcieńczeń dziesięciokrotnych do badań wg aktualnego wydania normy PN-EN ISO 6887-1, w tym kontrola mikrobiologiczna płynów do rozcieńczeń
  3. Najważniejsze zmiany wprowadzone ISO 6887-1:2017/Amd 1:2024
  4. Zasady przygotowania próbek zbiorczych, pulowania próbek,  sporządzania dużych naważek a weryfikacja / walidacja metod
  5. Wybrane, najważniejsze  elementy z kolejnych arkuszy PN-EN ISO 6887-2, PN-EN ISO 6887-3, PN-EN ISO 6887-4, PN-EN ISO 6887-5