mikrobiologia inne

25 luty 2025
04 marzec 2025

Obliczanie i przedstawianie wyników  badań mikrobiologicznych ilościowych wg nowego wydania normy ISO 7218:2024-06. (MA-5)

Szkolenie z elementami warsztatowymi

Termin szkolenia:

4 marca 2025, godz. 09:00-13:00

on-line,
Zapisy
13 | 19 marzec 2025

Zapewnienie i kontrola jakości pożywek mikrobiologicznych. (MA-34L)

Szkolenie praktyczne w laboratorium

Termin szkolenia:

13 marca 2025, godz. 08:00-16:00
18 marca 2025, godz. 09:00-16:00
19 marca 2025, godz. 08:30-12:30

on-line, Gdynia,
Zapisy
13 marzec 2025

Zapewnienie i kontrola jakości pożywek mikrobiologicznych. (MA-34)

Termin szkolenia:

13 marca 2025, godz. 08:00-16:00

on-line,
Zapisy
27 marzec 2025

Przygotowanie próbek, w tym sporządzanie próbek analitycznych, wg arkuszy normy PN-EN ISO 6887 (1-6). (MA-9)

ISO 6887-1:2017/Amd1:2024 - Poprawka 1: Wymagania i wytyczne dotyczące stosowania większej wielkości próbki analitycznej (naważki) do badań w metodach jakościowych

Termin szkolenia:

27 marca 2025, godz. 09:00-15:00

on-line,
Zapisy
01 kwiecień 2025

Wdrożenie znowelizowanej normy PN-EN ISO 7218:2024-12 w laboratorium mikrobiologicznym. (MA-71)

Termin szkolenia:

1 kwietnia 2025, godz. 08:30-15:00

on-line,
Zapisy
23 kwiecień 2025
28 | 29 kwiecień 2025

Bakterie patogenne – diagnostyka Salmonella spp., Salmonella Enteritidis, Salmonella Typhimurium, Listeria monocytogenes, Listeria spp. w żywności, paszach i próbkach środowiskowych. (MA-3L)

Szkolenie praktyczne w laboratorium

Termin szkolenia:

28 kwietnia 2025, godz. 09:00-17:00
29 kwietnia 2025, godz. 08:30-12:30

on-line, Gdynia,
Zapisy
13 maj 2025

Szacowanie niepewnością pomiaru w metodach mikrobiologicznych ilościowych z uwzględnieniem wymagań normy PN-EN ISO 19036:2020-04. (MA-45)

Szkolenie z elementami warsztatowymi

Termin szkolenia:

13 maja 2025, godz. 10:00-14:00

on-line,
Zapisy
28 | 29 maj 2025